COLUMBUS IN TIJDEN VAN CORONA (informatie voor de leerling, leerkracht/begeleider)

Voor de leerling

Ook in tijden van corona is het belangrijk dat je een goed onderbouwde en weloverwogen keuze maakt, indien je de overstap naar het hoger onderwijs overweegt. De exploratietool Columbus helpt je bij het maken van deze keuze. Misschien voorziet je school (online) wel een klassikaal invulmoment, maar ook indien dit niet het geval zou zijn, kun je Columbus thuis zelfstandig invullen.

Bekijk zeker onze handige filmpjes!

In het filmpje ‘Columbus in tijden van corona’ (https://youtu.be/ncdLxfI-LxE) leggen we je uit hoe je Columbus thuis zelfstandig kan gebruiken en hoe je, vanop afstand, je feedback kan delen met je leerkracht of andere begeleider naar keuze (https://youtu.be/ncdLxfI-LxE?t=146). Je leerkrachten dienen zich hiervoor wel vooraf te registreren, vraag aan je leerkracht (of begeleider) zijn/haar registratienummer want dat heb je nodig om je feedback te delen.

In het filmpje ‘Registreren’ (https://youtu.be/DsAhV2U10ac), tonen we hoe jij je kan registreren binnen de Columbus toepassing, mocht je Columbus nog nooit gebruikt hebben.

Meer informatie over de inhoud van Columbus vind je in het algemene filmpje over de exploratietool (https://youtu.be/zr-kQo3Usjk).

Extra informatie voor leerkracht/begeleider

In de toolbox op de website is nu een nieuw document beschikbaar met een corona-update van de voorbeeldtrajecten. In dit document wordt aangegeven welke onderdelen thuis kunnen worden ingevuld en welke bij voorkeur op school plaatsvinden bij ‘code geel/oranje’. Bij ‘code rood’ kan Columbus volledig thuis worden ingevuld.

Indien leerlingen hun feedback willen delen met leerkrachten/begeleiders, dienen leerkrachten/begeleiders zich hiervoor wel vooraf via het begeleidersdashboard te registreren of via de knoppen ‘Start Columbus als begeleider’ en vervolgens ‘Start hier je begeleidingsroute’ op de homepagina van de Columbus website. Van zodra je een profiel hebt als begeleider, kunnen leerlingen hun feedback online met jou delen. Meer informatie hierover kan je terugvinden op p. 8 in de technische handleiding en vanaf p. 3 in de feedbackleeswijzer.

Leerkrachten/leerlingenbegeleiders kunnen gebruik maken van de trainingspakketten ter versterking van bepaalde vaardigheden gemeten in Columbus.