Columbus is overgeschakeld naar LeerID: lees hier alle info (ook over eID/itsme)

Doordat het Columbussysteem is overgeschakeld naar sterke authenticatie zal je nu niet langer met gebruikersnaam en wachtwoord moeten aanmelden of registreren, maar met LeerID, de ‘single sign-on’-methode van de Vlaamse overheid. Meer info daarover vind je hier: https://tinyurl.com/2r6v25em.

Meer informatie over LeerID vind je ook in onze nieuwsbrief. Bekijk hier de webinar over LeerID van donderdag 20 april 2023. Er is ook een update van de technische handleiding beschikbaar, die vind je hier. In de handleiding geven we de verschillende stappen die je moet doorlopen om aan te melden of te registreren in Columbus na 10 mei. Dezelfde informatie vind je in deze infoclip.

Houd ondertussen zeker ook onze socialemediakanalen en de website in de gaten voor updates. Heb je nog vragen over LeerID? Neem dan zeker ook een kijkje op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/leerid. Het laatste nieuws rond LeerID vind je op deze pagina.

Heb je geen LeerID (meer)? Vanaf nu kan je in Columbus ook aanmelden met eID of itsme. Let wel, eens je via deze weg hebt aangemeld, kan je niet meer met LeerID aanmelden. Heb je een bestaand LeerID of zal je school nog een LeerID aanmaken? Dan raden we je toch aan om je via LeerID aan te melden.