Studiegebieden in interessefeedback en het Columbusmagazine

Nieuwe interessefeedback:

Vanaf januari krijgen leerlingen in het Columbusinstrument meer feedback rond hun interesses in de module β€˜Wat wil ik?’. Voordien kregen ze al een uitgebreid interesseprofiel. Daarbij komt nu een lijst met studiegebieden die aansluiten bij dat profiel.

Hoe gaat dat in zijn werk? We verzamelden hiervoor de interesseprofielen van derdebachelorstudenten in elk van de studiegebieden en keken vervolgens welke het beste aansloten bij het profiel van de leerling. De studiegebieden die het sterkst overeenkomen met het interesseprofiel van de leerling staan meer bovenaan in de lijst. Leerlingen die benieuwd zijn naar de concrete studierichtingen die elk studiegebied bevat, kunnen in de feedbackmodule doorklikken naar de website van Onderwijskiezer.

Tip: leerlingen kunnen de studiegebieden uit de interessefeedback bekijken als voorbereiding op de digitale SID-in’s die plaatsvinden in februari.

Columbusmagazine:

Leerkrachten en studieloopbaanbegeleiders inspiratie zoeken over hoe je het Columbusinstrument optimaal kan inzetten doorheen het studieloopbaantraject, kunnen altijd een kijkje nemen in het Columbusmagazine. Daarin vind je heel wat concrete voorbeelden en materialen om met Columbus aan de slag te gaan in het studieloopbaanbegeleidingstraject van je school.