NIEUW (10/01): leerlingen krijgen nu studiegebieden te zien die matchen met hun interesses

Vanaf vandaag krijgen leerlingen in het Columbusinstrument meer feedback rond hun interesses in de module ‘Wat wil ik?’. Voordien kregen ze na de vragenlijst al een uitgebreid interesseprofiel. Daarbij komt nu een lijst met studiegebieden die aansluiten bij hun profiel.

Hoe gaat dat in zijn werk? We verzamelden hiervoor de interesseprofielen van derdebachelorstudenten in elk van de studiegebieden en we keken vervolgens welke het beste aansloten bij het profiel van de leerling. Op die manier krijgen leerlingen studiegebieden te zien die aansluiten bij hun interesses. De studiegebieden die het best overeenkomen met het interesseprofiel van de leerling staan meer bovenaan in de lijst.

Wie benieuwd is naar de concrete studierichtingen die elk studiegebied bevat, kan in de feedbackmodule doorklikken naar de website van Onderwijskiezer. Daar staan alle studierichtingen en hun beschrijvingen binnen elk studiegebied opgelijst.

Tip: leerlingen kunnen de studiegebieden uit de interessefeedback bekijken als voorbereiding op de digitale SID-ins die plaatsvinden in februari.